Navigáció átugrása.
Rigó József Általános Iskola

Endre Gábor naplója

Gyermeknap másképp

 

Szépíró versenyen jártunk

 Iskolánk 10 tanulóval vett részt az SNI-s és BTMN-es tanulók számára megrendezett SZÉPÍRÓ VERSENYEN február 6-án, melyet a  Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor EGYMI szervezett! Az 5-6 osztályos korcsoportban Borbély Boglárka II. helyezést ért el! Ezzel bejutott a megyei döntőbe, amit áprilisban rendeznek! Gratulálunk neki és felkészítő tanárának (Kázmér Klára), további eredményes munkát kivánunk!


Lázár Ervin Program

 A Lázár Ervin Program keretein belül az 5. osztályosok 2020. január 24-én péntek délután Kecskemétre utaztak. A Kelemen László Kamarateremben megtekintették Az ember tragédiája "junior" színdarabot, amely az ifjúság számára készült.

Történelem Emlékverseny

Január 31-én zajlott a Virág Mónika Történelem Emlékverseny a Művelődési Házban. A verseny Luxemburgi Zsigmond király korába kalauzolta el 7 iskola csapatát, színes, változatos, mozgalmas feladatokkal. A vetélkedő előkészületeiért, a lebonyolításban nyújtott segítségért hálás köszönetünk az iskola kollektívájának, külön köszönet Juhász Mária tanító néninek a díszlet koordinálásáért, a jelmezek megvarrásáért, Megyeri Zsolt tanár úrnak a feladatok részletes megtervezéséért. Köszönjük a Virág családnak, Dobák Dénesnek és az Önkormányzatnak, a Tankerületnek, illetve magánszemélyeknek a támogatást!

A zsűri tagjai voltak: Zsámboki Anna (Tankerületi Igazgató Asszony) ,Dr. Rosta Szabolcs (Katona József Múzeum, Kecskemét),  Dobák Dénes (iskolánk volt tanára, történelem szakos tanár)

Helyezések: I. Platános heroldok (Platán utcai Általános Iskola )

                    II. Óbugaci Egyetem (Rigó József Általános Iskola)

                    III. Szentkúti Sárkány-rend (Petőfiszállás)

Gratulálunk minden csapatnak, külön a II. helyezést elért bugaci gyerekeknek: Ferenczi Sárának, Kovács Brigittának, Kovács Emmának, Tóth Arnoldnak!

 

Valamint: köszönjük Szabó László Polgármester úrnak a felajánlást: az első 3 helyezett csapat ellátogathat Ozorára, a korszak egyik meghatározó bárójának várkastélyába.

 

Bugac-Kupa kispályás labdarúgó torna

 Iskolánkban megkezdődött a nagy hagyományokkal rendelkező focimeccs dömping.

Időpontjai:

I. korcsoport fiú:  Január 24.

I-II. korcsoport leány: Január 31.

II. korcsoport fiú: február 7. 

III. korcsoport fiú: február 14.

III. - IV. korcsoport lány: február 21.

IV. korcsoport fiú: február 27. csütörtök

Tartalom átvétel